Istenes Bence brownies, ricottás pohárdesszertje
Istenes Bence brownies, ricottás pohárdesszertje
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person8 fő

Hozzávalók:

    A brownie-hoz

    • Rama Classic - 25 dekagramm
    • keserűcsokoládé - 20 dekagramm
    • Liszt - 6 dekagramm
    • Cukor - 35 dekagramm
    • Sütőpor - 1 teáskanál
    • kakaópor - 8 dekagramm
    • Tojás - 4 darab

    A ricottás krémhez

    • ricotta túró - 25 dekagramm
    • citrom héja - 1 darab
    • Rama Vajas Íz - 15 dekagramm
    • tej - 2 dl
    • vaníliás puding - 1 zacskó
    • porcukor - 15 dekagramm
    • ribizli - 30 dekagramm
    • Cukor - 15 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A BROWNIE-HOZ:Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra. Majd egy fémtálban gőzfürdő fölött olvasszuk meg a keserű csokoládét Ramával együtt, ameddig egységes fényes krémet kapunk.
    2. Közben egy tálban keverjük össze a száraz anyagokat (liszt, sütőpor, kakaópor, cukor) A gőzről vegyük le a csokoládés krémet és adagonként keverjük bele az elkevert száraz hozzávalókat. Ha már egynemű a krém, egyenként keverjük bele a tojásokat, dolgozzuk el a tésztát simára.
    3. Béleljünk ki egy 20x30 cm sütőformát sütőpapírral és öntsük bele a kész masszát.
    4. 180 fokos sütőben 30-35 percig süssük, ha kész, a sütőpapír segítségével emeljük ki a tepsiből és rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.
    5. A RICOTTÁS KRÉMHEZ:Keverjük el a tejet a vaníliás pudingporral. Majd az összes hozzávalót adjuk hozzá és keverjük addig amíg homogén krémet nem kapunk. (A citromhéjhoz a reszelőt a hűtőben találod.)
    6. Mikrohullámú sütőben olvasztó fokozaton egy edényben olvasszuk meg a fagyasztott ribizlit. Ha kész, keverjük el a porcukorral.

    Sütéshez