Isteni gyümitorta
Hozzávalók
tojás | 4 darab | |
---|---|---|
cukor | 18 dekagramm | |
liszt | 14 dekagramm | |
Rama margarin | 10 dekagramm | |
zsír a forma kikenéséhez | 1 teáskanál | |
pudingpor | 1 darab | |
tej | 0.5 liter | |
cukor | 2 evőkanál | |
gyümölcs | 1 darab | |
gyümölcskocsonya | 1 darab |
Desszertek: Isteni gyümitorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
Habbá verjük a tojások fehérjét, majd a tojássárgákat egyenként hozzáadva tovább verjük. Óvatosan, nehog a hab összetörjön. Közéforgatjuk a lisztet, végül a megolvasztott, de nem meleg margarint. A kizsírozott gyümölcstorta-formába öntjük és közepes tűznél aranysárgára sütjük. A kisült tésztát tortatálra borítva kihűtjük.
Közben az előírásnak megfelelően elkészítjük a gyümölcshöz illő ízesítésű pudingot, és langyosan a kihűlt tésztára öntjük. Hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni, majd kirakjuk a megtisztított, előre lehűtött gyümölccsel.
Végül leöntjük a gyümölcskocsonyával. A kész tortát díszíthetjük tejszínhabbal. Gyümölcskocsonyát készíthetünk házilag is gyümölcslé, víz, cukor, étkezési zselatin ízlés szerinti keveréséből. (2 dl folyadékhoz 1 dkg étkezési zselatin szükséges.)