Isteni kakaós csigák
Hozzávalók
A tésztához
liszt | 25 dekagramm | |
---|---|---|
lágy Rama | 4 dekagramm | |
kristálycukor | 3 dekagramm | |
tojássárgája | 1 darab | |
élesztő | 2 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
só | 1 csipetnyi | |
tej | 1.5 dl | |
citrom reszelt héja | 1 darab |
A töltelékhez
cukrozatlan kakaó | 2 evőkanál | |
---|---|---|
kristálycukor | 5 evőkanál |
Desszertek: Isteni kakaós csigák a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
Az élesztőt futtasd fel egy kevés tejjel és cukorral. A többi hozzávalót a tej kivételével tedd egy tálba. Ha az élesztő felfutott, add a többi hozzávalóhoz, a tejet viszont csak fokozatosan öntsd hozzá és gyúrj egy lágy, kelt tésztát. Fontos, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá, mert nem tudhatjuk, hogy pontosan mennyit fog a liszt felvenni.
Nekem pl. pontosan 1 dl kellett hozzá. Meleg helyen letakarva keleszd kb. fél órát. Közben készítsd el a tölteléket.
Ha a tészta megkelt nyújtsd téglalap alakúra, kend le az egész tésztát olajjal, vagy olvasztott Ramával. A jól összekevert töltelékkel szórd meg bőven a tésztát és tekerd fel, mint a piskótaroládot.
Vágd őket 1.5 cm-es vastagságúra és tedd a sütőpapírral kibélelt tepsibe. Meleg helyen kb. 15 percet még keleszd. Előmelegített sütőben, 160-170 fokon kb. 25 perc alatt süsd készre.
Sütés közben kétszer kend meg a tetejüket a cukros tejjel, finom ízt ad nekik.