Isteni szelet
Isteni szelet
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Krémhez

    • puha Rama - 20 dekagramm
    • porcukor - 20 dekagramm
    • tej - 2 dl
    • liszt - 2 evőkanál
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • darált dió - 10 dekagramm
    • kakaópor - 1 evőkanál
    • citrom leve - 0.5 darab
    • rum - 2 evőkanál

    Tésztához

    • tojássárgája - 5 darab
    • porcukor - 20 dekagramm
    • langyos víz - 10 evőkanál
    • liszt - 20 dekagramm
    • sütőpor - 1 csomag

    Tojáshabhoz

    • tojásfehérje - 5 darab
    • porcukor - 25 dekagramm
    • tortadara - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A tészta elkészítése: a tojássárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a langyos vizet és a lisztet, amelybe előzőleg elkevertük a sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a tésztát és előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük. A krém elkészítése: a tejből és a lisztből sűrű pépet főzünk a vaníliás cukorral, majd hűlni hagyjuk. A Ramát a porcukorral habosra keverünk és elkeverjük a kihűlt péppel. Hozzáadjuk a darált diót, a kakaóport, a citromlevet és az 1-2 ek rumot, ez lehet ízlés szerint több, vagy kevesebb. Az elkészült krémet egyenletesen a tésztára kenjük. A tojáshab elkészítése: a tojásfehérjéket a porcukorral gőz felett keményre keverjük. Egy kissé kihűlve a krém tetejére kenjük, végül tortadarával megszórjuk. Fontos, hogy csak másnap szeleteljük.