Isteni szelet
Isteni szelet
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • tojássárgája - 6 darab
    • porcukor - 30 dekagramm
    • forró víz - 10 evőkanál
    • liszt - 25 dekagramm
    • sütőpor - 0.5 csomag

    A krémhez

    • tej - 4 dl
    • liszt - 4 evőkanál
    • kakaópor - 1 evőkanál
    • darált dió - 10 dekagramm
    • Ráma - 20 dekagramm
    • porcukor - 20 dekagramm

    A tetejére

    • tojásfehérje - 6 darab
    • porcukor - 30 dekagramm
    • csokoládé - 10 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A tojássárgákat a porcukorral és a vízzel kikeverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és világosra sütjük.
    2. A krémhez a tejben a lisztet csomómentesre keverjük és lassú tűznél sűrű péppé főzzük. A tűzről levéve a diót és a kakaót hozzákeverjük, majd kihűtjük.
    3. A Ramát a cukorral kihabosítjuk és a főzött krémmel összekeverjük, majd a tésztára simítjuk. A tetejére a 6 tojásfehérjét a 30 dkg porcukorral vízgőz felett keményre verjük és a krémre simítjuk.
    4. A csokit felolvasztjuk és a habra rácsorgatjuk, majd egy villával megcifrázzuk. Hűtőben dermedni hagyjuk.