Feltöltve:

Itáliai mandulatorta

60
Közepes
8 fő
favorite_border 1

Hozzávalók

Rama Vajas Íz25 dekagramm
liszt20 dekagramm
mandula20 dekagramm
mazsola5 dekagramm
nyers tojás3 darab
porcukor25 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
mandula aroma2 teáskanál

Desszertek: Itáliai mandulatorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A mandulát finomra őröljük, rászitáljuk a lisztet és összekeverjük.

2

Egy másik tálban a puha Ramát az átszitált porcukorral és a vaníliás cukorral jó habosra keverjük egy kézi mixer segítségével. Ráöntjük a mandulaaromát a keverékre és rászórjuk a mazsolát.

3

A tojásokat egy pohárba ütjük, majd egyesével a Ramás alaphoz keverjük. Rövid idő alatt simára dolgozzuk a kézi mixerünk legmagasabb fokozatán.

4

A lisztes keverék felét a tetejére szórjuk és egy fakanál segítségével kicsit beleforgatjuk a habos alapba, majd a maradék mandulás lisztet is hozzáadva egynemű masszát készítünk.

5

A tésztát egy papírral bélelt 22 cm átmérőjű formába töltjük, majd a tetejét elsimítjuk.

6

Előmelegített sütőben 180 fokon 40-50 percig sütjük.

7

A kihűlt, formából kivágott torta szélét megkenjük mézzel és finomra tört, szeletelt mandulával "panírozzuk".

8

Körkörös porcukor hintéssel, és néhány szép szelet mandulával dekoráljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

75"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

1"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

200"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

80"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 3
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 5
Megnézem