Itáliai mandulatorta
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 25 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 20 dekagramm | |
mandula | 20 dekagramm | |
mazsola | 5 dekagramm | |
nyers tojás | 3 darab | |
porcukor | 25 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
mandula aroma | 2 teáskanál |
Desszertek: Itáliai mandulatorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A mandulát finomra őröljük, rászitáljuk a lisztet és összekeverjük.
Egy másik tálban a puha Ramát az átszitált porcukorral és a vaníliás cukorral jó habosra keverjük egy kézi mixer segítségével. Ráöntjük a mandulaaromát a keverékre és rászórjuk a mazsolát.
A tojásokat egy pohárba ütjük, majd egyesével a Ramás alaphoz keverjük. Rövid idő alatt simára dolgozzuk a kézi mixerünk legmagasabb fokozatán.
A lisztes keverék felét a tetejére szórjuk és egy fakanál segítségével kicsit beleforgatjuk a habos alapba, majd a maradék mandulás lisztet is hozzáadva egynemű masszát készítünk.
A tésztát egy papírral bélelt 22 cm átmérőjű formába töltjük, majd a tetejét elsimítjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 40-50 percig sütjük.
A kihűlt, formából kivágott torta szélét megkenjük mézzel és finomra tört, szeletelt mandulával "panírozzuk".
Körkörös porcukor hintéssel, és néhány szép szelet mandulával dekoráljuk.