Feltöltve:

Itáliai mandulatorta

60
Könnyű
8 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tésztához

Rama Vajas Íz25 dekagramm
porcukor25 dekagramm
tojás3 darab
mandulaaroma1 teáskanál
vaníliás cukor1 csomag
tisztított mandula20 dekagramm
liszt20 dekagramm
mazsola5 dekagramm

Díszítéshez

porcukor1 darab
méz1 darab
pirított, szeletelt mandula1 kevés

Desszertek: Itáliai mandulatorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A mandulát finomra őröljük, rászitáljuk a lisztet és összekeverjük. Egy másik tálban a puha Ramát az átszitált porcukorral és a vaníliás cukorral jó habosra keverjük egy kézi mixer segítségével. Ráöntjük a mandulaaromát a keverékre és rászórjuk a mazsolát.

2

A tojásokat egy pohárba ütjük, majd egyesével a Ramás alaphoz keverjük. Rövid idő alatt simára dolgozzuk a kézi mixerünk legmagasabb fokozatán. A lisztes keverék felét a tetejére szórjuk és egy fakanál segítségével kicsit beleforgatjuk a habos alapba, majd a maradék mandulás lisztet is hozzáadva egynemű masszát készítünk.

3

A tésztát egy papírral bélelt 22 cm átmérőjű formába töltjük, majd a tetejét elsimítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 40-50 percig sütjük.

4

A kihűlt, formából kivágott torta szélét megkenjük mézzel és finomra tört, szeletelt mandulával "panírozzuk".

5

Körkörös porcukor hintéssel és néhány szép szelet mandulával dekoráljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem