Feltöltve:

Italporos szelet

access_alarm 60
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tetejére

víz6 dl
vaníliás pudingpor2 púpos evőkanál
porcukor15 dekagramm
italpor2 darab
450 gr-os tejföl (20 %-os)1 doboz
vaníliás cukor2 csomag

Tésztához

tojás4 egész
porcukor20 dekagramm
tej1 dl
olaj1 dl
liszt20 dekagramm
sütőpor1 csomag

Desszertek: Italporos szelet a sok

Elkészítés

1. lépés

A tojásokat a cukorral jó habosra keverjük, nem választjuk szét. Utána hozzákeverjük az olajat, a tejet és a sütőporral elkevert lisztet is. 180 fokon szép aranysárgára sütjük 20×30 cm-es sütőpapírral kibélelt tepsiben. A tejfölt a vaníliás cukrokkal kiverjük és a megsült, forró tésztára simítjuk. A tésztát teljesen hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, kb 1 órára tegyük hűtőbe, hogy jól hűljön le a sütink és a tejfölös krém is dermedjen rá. Ezután a vaníliás pudingporokat kevés vízzel csomómentesre kikeverjük, hozzáadjuk a többi vizet és a cukrot, majd felfőzzük. Kéz-melegre hagyjuk kihűlni, majd a hűtőben várakozó tésztánkra öntjük. Vissza tesszük a hűtőbe és kb 1 óra múlva szépen szeletelhető. Finom, olcsóbb és gyors sütemény.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem