Feltöltve:

Italporos szelet

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tetejére

víz6 dl
vaníliás pudingpor2 púpos evőkanál
porcukor15 dekagramm
italpor2 darab
450 gr-os tejföl (20 %-os)1 doboz
vaníliás cukor2 csomag

Tésztához

tojás4 egész
porcukor20 dekagramm
tej1 dl
olaj1 dl
liszt20 dekagramm
sütőpor1 csomag

Desszertek: Italporos szelet a sok

Elkészítés

1

A tojásokat a cukorral jó habosra keverjük, nem választjuk szét. Utána hozzákeverjük az olajat, a tejet és a sütőporral elkevert lisztet is. 180 fokon szép aranysárgára sütjük 20×30 cm-es sütőpapírral kibélelt tepsiben. A tejfölt a vaníliás cukrokkal kiverjük és a megsült, forró tésztára simítjuk. A tésztát teljesen hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, kb 1 órára tegyük hűtőbe, hogy jól hűljön le a sütink és a tejfölös krém is dermedjen rá. Ezután a vaníliás pudingporokat kevés vízzel csomómentesre kikeverjük, hozzáadjuk a többi vizet és a cukrot, majd felfőzzük. Kéz-melegre hagyjuk kihűlni, majd a hűtőben várakozó tésztánkra öntjük. Vissza tesszük a hűtőbe és kb 1 óra múlva szépen szeletelhető. Finom, olcsóbb és gyors sütemény.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem