Italporos szelet
Desszertek: Italporos szelet a sok
Elkészítés
A tojásokat a cukorral jó habosra keverjük, nem választjuk szét. Utána hozzákeverjük az olajat, a tejet és a sütőporral elkevert lisztet is. 180 fokon szép aranysárgára sütjük 20×30 cm-es sütőpapírral kibélelt tepsiben. A tejfölt a vaníliás cukrokkal kiverjük és a megsült, forró tésztára simítjuk. A tésztát teljesen hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, kb 1 órára tegyük hűtőbe, hogy jól hűljön le a sütink és a tejfölös krém is dermedjen rá. Ezután a vaníliás pudingporokat kevés vízzel csomómentesre kikeverjük, hozzáadjuk a többi vizet és a cukrot, majd felfőzzük. Kéz-melegre hagyjuk kihűlni, majd a hűtőben várakozó tésztánkra öntjük. Vissza tesszük a hűtőbe és kb 1 óra múlva szépen szeletelhető. Finom, olcsóbb és gyors sütemény.