Italporos szelet
Italporos szelet
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tetejére

    • víz - 6 dl
    • vaníliás pudingpor - 2 púpos evőkanál
    • porcukor - 15 dekagramm
    • italpor - 2 darab
    • 450 gr-os tejföl (20 %-os) - 1 doboz
    • vaníliás cukor - 2 csomag

    Tésztához

    • tojás - 4 egész
    • porcukor - 20 dekagramm
    • tej - 1 dl
    • olaj - 1 dl
    • liszt - 20 dekagramm
    • sütőpor - 1 csomag

    Elkészítés:

    1. A tojásokat a cukorral jó habosra keverjük, nem választjuk szét. Utána hozzákeverjük az olajat, a tejet és a sütőporral elkevert lisztet is. 180 fokon szép aranysárgára sütjük 20×30 cm-es sütőpapírral kibélelt tepsiben. A tejfölt a vaníliás cukrokkal kiverjük és a megsült, forró tésztára simítjuk. A tésztát teljesen hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, kb 1 órára tegyük hűtőbe, hogy jól hűljön le a sütink és a tejfölös krém is dermedjen rá. Ezután a vaníliás pudingporokat kevés vízzel csomómentesre kikeverjük, hozzáadjuk a többi vizet és a cukrot, majd felfőzzük. Kéz-melegre hagyjuk kihűlni, majd a hűtőben várakozó tésztánkra öntjük. Vissza tesszük a hűtőbe és kb 1 óra múlva szépen szeletelhető. Finom, olcsóbb és gyors sütemény.