Ivett szelet
Ivett szelet
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tetejére

    • tojásfehérje - 3 darab
    • porcukor - 15 dekagramm
    • csokireszelék - 1 darab

    A tésztához

    • tojás - 8 darab
    • kristálycukor - 16 evőkanál
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • liszt - 8 evőkanál
    • darált dió - 8 evőkanál

    A krémhez

    • tojássárgája - 3 darab
    • porcukor - 20 dekagramm
    • liszt - 20 dekagramm
    • tej - 3.5 dl
    • vaj vagy Rama margarin - 20 dekagramm
    • kristálycukor - 20 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A 8 tojásfehérjét a 16 kanál cukorral habosra keverünk. A fél csomag sütőport, a 8 tojássárgáját, a 8 kanál lisztet és a 8 kanál darált diót adjuk hozzá. Süssük ki két tepsiben vagy egyben, és vágjuk ketté a tésztát. 20-30 dkg kristálycukorból (lehet több is) égetett cukrot készítünk, és a két lap tetejére öntjük.
    2. Krém: 3 db tojássárgáját 20 dkg porcukorral elkeverünk. 20 lisztből és 3,5 dl tejből pépet főzünk. Miután kihűlt, hozzáadjuk a 20 dkg vajat vagy margarint, és simára keverjuk. Az egyik karamellás lapra rákenjük a krémet, és ráborítjuk a másik lapot úgy, hogy a karamellás fele a krém tetejére kerüljön. Egy napig hűtőbe tesszük. Pihentetés után könnyen szeletelhetjük, mivel karamell visszalapul.
    3. Tetejére: 3 db tojásfehérjét,15 dkg cukorral gőz fölött habosra verjük, majd a tészta tetejére simítjuk. Végül csoki reszelékkel díszítjük.