Feltöltve:

Ízes bukta

30
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

liszt50 dekagramm
élesztő2 dekagramm
tojássárgája2 darab
tej3 dl
Ráma6 dekagramm
porcukor5 dekagramm
1 csipetnyi
lekvár a töltéshez1 kevés
Rama a kenéshez1 kevés

Desszertek: Ízes bukta a sok Bukta recept közül.

Elkészítés

1

Egy dl langyos tejjel, fél dkg porcukorral, élesztővel és 3 evőkanál liszttel kovászt készítünk. A tojássárgákat a cukorral elkeverjük és hozzáöntjük a tejet amiben a sót feloldottuk. Összekeverjük a liszttel, hozzáadjuk a kovászt és az olvasztott Ramát. Összedolgozzuk, majd 1 órán át kelesztjük. A megkelt tésztát 1 cm vastagra kinyújtjuk, 8-10 cm-es négyszögekre vágjuk, közepükbe lekvárt teszünk, összehajtjuk, majd Ramával kikent tepsibe, szorosan egymás mellé helyezzük. Tetejüket megkenjük olvasztott Ramával és fél órán át még kelesztjük. Előmelegített, közepesen forró sütőben megsütjük. A tetejét porcukorral megszórjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

100"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem