Ízes bukta
Hozzávalók
liszt | 50 dekagramm | |
---|---|---|
élesztő | 2 dekagramm | |
tojássárgája | 2 darab | |
tej | 3 dl | |
Ráma | 6 dekagramm | |
porcukor | 5 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi | |
lekvár a töltéshez | 1 kevés | |
Rama a kenéshez | 1 kevés |
Desszertek: Ízes bukta a sok Bukta recept közül.
Elkészítés
1
Egy dl langyos tejjel, fél dkg porcukorral, élesztővel és 3 evőkanál liszttel kovászt készítünk. A tojássárgákat a cukorral elkeverjük és hozzáöntjük a tejet amiben a sót feloldottuk. Összekeverjük a liszttel, hozzáadjuk a kovászt és az olvasztott Ramát. Összedolgozzuk, majd 1 órán át kelesztjük. A megkelt tésztát 1 cm vastagra kinyújtjuk, 8-10 cm-es négyszögekre vágjuk, közepükbe lekvárt teszünk, összehajtjuk, majd Ramával kikent tepsibe, szorosan egymás mellé helyezzük. Tetejüket megkenjük olvasztott Ramával és fél órán át még kelesztjük. Előmelegített, közepesen forró sütőben megsütjük. A tetejét porcukorral megszórjuk.