Feltöltve:

Ízes bukta

90
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

tej (kb)2.5 dl
élesztő2.5 dekagramm
liszt50 dekagramm
porcukor5 dekagramm
tojássárgája2 darab
Ráma7.5 dekagramm
1 kevés
citrom reszelt héja1 darab

A töltelékhez

vegyes gyümölcsíz, vagy barackíz20 dekagramm

A bukták lekenéséhez

olvasztott Rama7.5 dekagramm

Desszertek: Ízes bukta a sok Bukta recept közül.

Elkészítés

1

Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, azután a kovásszal, a tojássárgákkal, a porcukorral, az olvasztott Ramával, a sóval és a citromhéjjal ízesítve a tésztát megdagasztjuk, majd a duplájára kelesztjük. Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán és kisujjnyi vastagra kisodorjuk. 8x8 cm-es négyzetekre vágjuk és a közepébe lekvárt teszünk. Feltekerjük, a két végét ujjunkkal benyomkodjuk. Én felét vegyes ízzel, a másik felét barackízzel töltöttem. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, olvasztott Ramával a buktákat lekenjük. Még egyszer megkelesztjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem