Ízes bukta
Hozzávalók
A tésztához
tej (kb) | 2.5 dl | |
---|---|---|
élesztő | 2.5 dekagramm | |
liszt | 50 dekagramm | |
porcukor | 5 dekagramm | |
tojássárgája | 2 darab | |
Ráma | 7.5 dekagramm | |
só | 1 kevés | |
citrom reszelt héja | 1 darab |
A töltelékhez
vegyes gyümölcsíz, vagy barackíz | 20 dekagramm |
---|
A bukták lekenéséhez
olvasztott Rama | 7.5 dekagramm |
---|
Desszertek: Ízes bukta a sok Bukta recept közül.
Elkészítés
1
Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, azután a kovásszal, a tojássárgákkal, a porcukorral, az olvasztott Ramával, a sóval és a citromhéjjal ízesítve a tésztát megdagasztjuk, majd a duplájára kelesztjük. Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán és kisujjnyi vastagra kisodorjuk. 8x8 cm-es négyzetekre vágjuk és a közepébe lekvárt teszünk. Feltekerjük, a két végét ujjunkkal benyomkodjuk. Én felét vegyes ízzel, a másik felét barackízzel töltöttem. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, olvasztott Ramával a buktákat lekenjük. Még egyszer megkelesztjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.