Feltöltve:

Ízes bukta, ahogy nagymamáink készítették

access_alarm 90
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

liszt50 dekagramm
élesztő2 dekagramm
tojássárgája2 darab
tej3 dl
Ráma6 dekagramm
porcukor5 dekagramm
1 csipetnyi
lekvár a töltéshez25 dekagramm

Desszertek: Ízes bukta, ahogy nagymamáink készítették a sok Bukta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

1 dl langyos tejjel 1/2 dkg cukorral, az élesztővel, és 3 kanál liszttel kovászt készítünk. A tojássárgákat a cukorral elkeverjük, hozzáöntjük a tejet, amiben a sót feloldottuk. A liszt közepébe mélyedést készítünk, és abba öntjük a hozzávalókat a kovásszal együtt. Fakanállal vagy kézzel jól kidolgozzuk, hogy hólyagos legyen, és hozzáöntjük az olvasztott zsírt vagy Ramát és azzal is jól eldolgozzuk. Langyos helyen 1 óráig kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk, gyengén átgyúrjuk, 1 cm vastagra kinyújtjuk, 8-10 cm-es négyszögekre vágjuk. Közepébe gyümölcsízt teszünk és összecsavarjuk, majd Ramával kikent tepsibe szorosan egymás mellé helyezzük. Tetejét zsírral vagy Ramával megkenjük, fél óráig kelesztjük, majd közepesen forró sütőben megsütjük. Sütés után deszkára borítjuk, de csak tálalás előtt szedjük szét.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem