Izidor szelet
Hozzávalók
Tészta
Ráma | 15 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 15 dekagramm | |
tojássárgája | 4 darab | |
kakaópor | 1 evőkanál | |
darált dió | 12 dekagramm | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
liszt | 7 dekagramm | |
tojásfehérje keményre vert habja | 4 darab |
krem
darált dió | 25 dekagramm | |
---|---|---|
tej | 5 evőkanál | |
porcukor | 10 dekagramm | |
rumaroma | 1 kevés | |
növényi tejszínhab | 2.5 dl | |
kakaópor | 2 evőkanál | |
víz | 2 evőkanál |
Desszertek: Izidor szelet a sok
Elkészítés
A hozzávalókból tésztát készítünk. A Ramát, a tojássárgát és a cukrot kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztes sütőport, a diót, a kakaóport és végül a tojásfehérjék keményre vert habját és megsütjük.
A krém nagyon egyszerű. A porcukrot, a diót és a rumaromát egy kevés vízzel felfőzzük. Ügyeljünk arra, hogyne folyjon, hanem kenhető állagú legyen a krém, majd ha kész, a tésztára simítjuk a diós masszát,
A csokis habot is elkészítjük: a lehűtött növényi tejszínt elkezdjük habbá verni, majd a kakaóport és egy kevés vizet, valamint a cukrot összemelegítjük, de ne folyjon ez se, sűrű állagú maradjon annyira, hogy lehessen csurgatni. Ezt tesszük bele a habtejszínbe. A növényi tejszínhabot ajánlom, mert ahogy az ízesítőkkel is tovább verjük, úgy keményedik a hab. Végül díszítjük a tetejét.