Feltöltve:

Izidor szelet

access_alarm 30
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

Ráma15 dekagramm
porcukor15 dekagramm
tojássárgája4 darab
kakaópor1 evőkanál
darált dió12 dekagramm
sütőpor0.5 csomag
liszt7 dekagramm
tojásfehérje keményre vert habja4 darab

krem

darált dió25 dekagramm
tej5 evőkanál
porcukor10 dekagramm
rumaroma1 kevés
növényi tejszínhab2.5 dl
kakaópor2 evőkanál
víz2 evőkanál

Desszertek: Izidor szelet a sok

Elkészítés

1. lépés

A hozzávalókból tésztát készítünk. A Ramát, a tojássárgát és a cukrot kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztes sütőport, a diót, a kakaóport és végül a tojásfehérjék keményre vert habját és megsütjük.

2. lépés

A krém nagyon egyszerű. A porcukrot, a diót és a rumaromát egy kevés vízzel felfőzzük. Ügyeljünk arra, hogyne folyjon, hanem kenhető állagú legyen a krém, majd ha kész, a tésztára simítjuk a diós masszát,

3. lépés

A csokis habot is elkészítjük: a lehűtött növényi tejszínt elkezdjük habbá verni, majd a kakaóport és egy kevés vizet, valamint a cukrot összemelegítjük, de ne folyjon ez se, sűrű állagú maradjon annyira, hogy lehessen csurgatni. Ezt tesszük bele a habtejszínbe. A növényi tejszínhabot ajánlom, mert ahogy az ízesítőkkel is tovább verjük, úgy keményedik a hab. Végül díszítjük a tetejét.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem