Izidor szelet
Izidor szelet
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • Ráma - 15 dekagramm
    • porcukor - 15 dekagramm
    • tojássárgája - 4 darab
    • kakaópor - 1 evőkanál
    • darált dió - 12 dekagramm
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • liszt - 7 dekagramm
    • tojásfehérje keményre vert habja - 4 darab

    krem

    • darált dió - 25 dekagramm
    • tej - 5 evőkanál
    • porcukor - 10 dekagramm
    • rumaroma - 1 kevés
    • növényi tejszínhab - 2.5 dl
    • kakaópor - 2 evőkanál
    • víz - 2 evőkanál

    Elkészítés:

    1. A hozzávalókból tésztát készítünk. A Ramát, a tojássárgát és a cukrot kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztes sütőport, a diót, a kakaóport és végül a tojásfehérjék keményre vert habját és megsütjük.
    2. A krém nagyon egyszerű. A porcukrot, a diót és a rumaromát egy kevés vízzel felfőzzük. Ügyeljünk arra, hogyne folyjon, hanem kenhető állagú legyen a krém, majd ha kész, a tésztára simítjuk a diós masszát,
    3. A csokis habot is elkészítjük: a lehűtött növényi tejszínt elkezdjük habbá verni, majd a kakaóport és egy kevés vizet, valamint a cukrot összemelegítjük, de ne folyjon ez se, sűrű állagú maradjon annyira, hogy lehessen csurgatni. Ezt tesszük bele a habtejszínbe. A növényi tejszínhabot ajánlom, mert ahogy az ízesítőkkel is tovább verjük, úgy keményedik a hab. Végül díszítjük a tetejét.