Jázmin torta
Jázmin torta
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • tojás - 5 darab
    • cukor - 37 dekagramm
    • víz - 12 evőkanál
    • darált dió - 15 dekagramm
    • liszt - 20 dekagramm
    • sütőpor - 1 darab

    krem

    • vanília, vagy tejszínízű pudingpor - 2 csomag
    • tej - 7.5 dl
    • cukor - 7 evőkanál
    • őszibarackbefőtt - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A tésztához a tojásokat a cukorral és vízzel jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és egy csipet sót. Ramával kikent, lisztezett formába öntjük és megsütjük. Ha kihűlt a tészta, három részre osztjuk. A krémhez a tejben a pudingokat a cukorral felfőzzük és belerakjuk a felkockázott barackot. Jól elkeverjük, majd még melegen megtöltjük vele a tortát. Díszítés: 0,5 l tejszínt felverünk és egy keveset kiveszünk belőle, ami fehér marad. A többibe piros ételszínezéket keverünk tetszés szerint. A fehér habbal formákat csinálunk rá és tetszés szerinti gyümölccsel díszítjük még. Nagyon finom és gyorsan kész van.