Jégkrém kosárkák
Hozzávalók
hideg Rama Vajas Íz | 25 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 50 dekagramm | |
Dr. Oetker Sütőpor | 1 csomag | |
cukor | 12 dekagramm | |
Dr. Oetker Vanillincukor | 1 csomag | |
só | 1 csipetnyi | |
tojássárgája | 2 darab | |
tejföl | 1 pohár |
A tálaláshoz:
Carte d'Or Madártej jégkrém | 1 darab | |
---|---|---|
Carte d'Or Gelateria Csokoládés Brownie jégkrém | 1 darab | |
friss málna | 1 pár szem |
A tészta kakaós feléhez:
holland kakaópor | 2 evőkanál |
---|
Desszertek: Jégkrém kosárkák a sok Sütemények , Fagyi , Fagylalt recept közül.
Elkészítés
Egy nagy tálban szitáljuk át a lisztet. Keverjük hozzá a sütőport, a cukrot és a vanillincukrot. Felezzük el, és tegyük két külön edénybe. Az egyik lisztes keverékben morzsoljunk el 12,5 dkg hideg Rama Vajas Ízt. A bekevert liszt másik feléhez szitáljunk hozzá 2 evőkanál holland kakaóport, majd morzsoljuk el a maradék Rama Vajas Ízzel.
Adjunk hozzájuk 1-1 tojássárgáját, fél-fél doboz tejfölt, majd gyúrjuk a tésztákat addig, amíg összeállnak.
Fordítsunk fejjel lefelé egy fém muffinformát, hogy a tésztát majd kívülről helyezhessük a formákra. Kenjünk meg minden második formát Rama Vajas Ízzel, majd fedjük be tésztával, úgy, hogy kosárkát formázzon. Süssük készre 180 °C-ra előmelegített sütőben, körülbelül 12 perc alatt.
Hagyjuk kihűlni a formán.
10-12 kosárka lesz belőle.
Kihűlés után a kakaós kosárkákat tálaljuk Carte d'Or Madártej, a fehér kosárkákat Carte d'Or Gelateria Csokoládés Brownie jégkrémmel, szórjuk meg friss málnával, díszítsük mentalevéllel.