Jégkrémszendvics
Hozzávalók
A fagyihoz
tej | 125 milliliter | |
---|---|---|
étcsoki | 38 gramm | |
tojás | 1 darab | |
cukor | 20 gramm | |
méz | 10 gramm |
A kekszhez
liszt | 55 gramm | |
---|---|---|
Ráma | 40 gramm | |
cukor | 20 gramm | |
étcsoki | 20 gramm |
Desszertek: Jégkrémszendvics a sok Fagyi , Fagylalt recept közül.
Elkészítés
A keksz hozzávalóit összegyúrjuk. A tésztát kb. fél centi vastagra kinyújtjuk, és tetszőleges formákat szúrunk belőle. Előmelegített sütőben sütjük.
A fagyihoz a tejet és a csokit egy lábasban, közepes hőmérsékleten addig kevergetjük, míg a csoki megolvad. Levesszük a tűzről.
A tojást szétválasztjuk. A tojássárgáját egy kávéskanál cukorral habosra keverjük. Hozzákeverjük a csokis tejhez. A masszát alacsony hőmérsékleten besűrítjük. Ha kissé kihűlt, letakarjuk alufóliával és 30 percre a hűtőbe tesszük.
A tojásfehérjét félkeményre verjük. Hozzáadjuk a maradék cukrot, és fényes, kemény habbá verjük.
A csokimasszához hozzákeverjük a mézet, majd óvatosan a tojásfehérjét.
A masszát egy fagyasztható tálba öntjük, és fél óránként háromszor átkeverjük.
Ezután a keksz kiszúrásához használt formákba töltjük a fagyit, és hagyjuk megfagyni. Ha megfagyott, összeragasztjuk a keksszel.