Feltöltve:

Jó szelet

0
Nehéz
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

porcukor30 dekagramm
tojás4 darab
víz10 evőkanál
dió10 dekagramm
liszt20 dekagramm
sütőpor0.5 csomag

A krémhez

tej2.5 dl
liszt2 evőkanál
Ráma20 dekagramm
porcukor20 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
dió5 dekagramm

A csokimázhoz

csoki10 dekagramm
Ráma5 dekagramm

Desszertek: Jó szelet a sok

Elkészítés

1

A tésztához a cukrot és a tojások sárgáját a vízzel jól kikeverjük. Hozzáadjuk a diót, a lisztet és a tojások fehérjének keményre vert habját. Óvatosan összekeverjük, hogy a hab nehogy megtörjön. Előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbát végezzünk kb 30 perc után, ha megsült, akkor nem ragad a tűre semmi.

2

A krémhez a tejet felforraljuk és a liszttel sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A Ramát a cukorral kikeverjük, majd ha kihűlt a főzött krém, összevegyítjük, végül beletesszük a diót és jól összekeverjük.

3

A kihűlt tésztát kettévágjuk, megkenjük a krém felével, rátesszük a tetejét és rákenjük a krém másik felét.

4

A mázhoz a csokit gőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk a Ramát és megvárjuk, hogy egyneművé váljanak. Ha kész, egy pár percet várjunk amíg hűl a máz, hogy ne legyen annyira forró. Végül ráöntjük a sütire, majd betesszük a hűtőbe kb.1 órára és utána már fogyasztható is.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem