Feltöltve:

Jó szelet

access_alarm 0
cake Nehéz
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

porcukor30 dekagramm
tojás4 darab
víz10 evőkanál
dió10 dekagramm
liszt20 dekagramm
sütőpor0.5 csomag

A krémhez

tej2.5 dl
liszt2 evőkanál
Ráma20 dekagramm
porcukor20 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
dió5 dekagramm

A csokimázhoz

csoki10 dekagramm
Ráma5 dekagramm

Desszertek: Jó szelet a sok

Elkészítés

1. lépés

A tésztához a cukrot és a tojások sárgáját a vízzel jól kikeverjük. Hozzáadjuk a diót, a lisztet és a tojások fehérjének keményre vert habját. Óvatosan összekeverjük, hogy a hab nehogy megtörjön. Előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbát végezzünk kb 30 perc után, ha megsült, akkor nem ragad a tűre semmi.

2. lépés

A krémhez a tejet felforraljuk és a liszttel sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A Ramát a cukorral kikeverjük, majd ha kihűlt a főzött krém, összevegyítjük, végül beletesszük a diót és jól összekeverjük.

3. lépés

A kihűlt tésztát kettévágjuk, megkenjük a krém felével, rátesszük a tetejét és rákenjük a krém másik felét.

4. lépés

A mázhoz a csokit gőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk a Ramát és megvárjuk, hogy egyneművé váljanak. Ha kész, egy pár percet várjunk amíg hűl a máz, hogy ne legyen annyira forró. Végül ráöntjük a sütire, majd betesszük a hűtőbe kb.1 órára és utána már fogyasztható is.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem