Jó szelet
Desszertek: Jó szelet a sok
Elkészítés
A tésztához a cukrot és a tojások sárgáját a vízzel jól kikeverjük. Hozzáadjuk a diót, a lisztet és a tojások fehérjének keményre vert habját. Óvatosan összekeverjük, hogy a hab nehogy megtörjön. Előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbát végezzünk kb 30 perc után, ha megsült, akkor nem ragad a tűre semmi.
A krémhez a tejet felforraljuk és a liszttel sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A Ramát a cukorral kikeverjük, majd ha kihűlt a főzött krém, összevegyítjük, végül beletesszük a diót és jól összekeverjük.
A kihűlt tésztát kettévágjuk, megkenjük a krém felével, rátesszük a tetejét és rákenjük a krém másik felét.
A mázhoz a csokit gőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk a Ramát és megvárjuk, hogy egyneművé váljanak. Ha kész, egy pár percet várjunk amíg hűl a máz, hogy ne legyen annyira forró. Végül ráöntjük a sütire, majd betesszük a hűtőbe kb.1 órára és utána már fogyasztható is.