Feltöltve:

Jogász szelet

40
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Linzer tészta

porcukor5 dekagramm
liszt25 dekagramm
Ráma10 dekagramm
szódabikarbóna1 csipetnyi
tejföl1 kevés
sűrű lekvár1 pohár

Kevert tészta

Ráma5 dekagramm
porcukor10 dekagramm
tojás + 1 tojássárgája1 egész
tej1 dl
kakaó2 kávéskanál
szódabikarbóna1 csipetnyi
liszt15 dekagramm

Máz

porcukor10 dekagramm
tojásfehérje1 darab

Desszertek: Jogász szelet a sok

Elkészítés

1

Linzer tészta elkészítése: a lisztben elkeverjük a késhegynyi szódabikarbónát, elmorzsoljuk benne a Ramát, hozzáadjuk a porcukrot és annyi tejfölt, hogy jól gyúrható kemény tésztát kapjunk.

2

Amikor jól összegyúrtuk 3/4- ed részét kinyújtjuk, tepsibe helyezzük és megkenjük lekvárral. A maradék tésztából ceruzavastagságú rudakat sodrunk és félretesszük.

3

Kevert tészta elkészítése: a Ramát habosra keverjük a cukorral, egy egész tojással és egy tojássárgával, majd hozzáadjuk a tejet.

4

A lisztben elkeverjük a kakaóport, a késhegynyi szódabikarbónát és hozzáadjuk a masszához. és jól összedolgozzuk. A keveréket ráöntjük a lekvárral megkent tésztára.

5

A félretett rudakat egyenletes távolságban, hosszában a barna tésztára tesszük. Előmelegített sütőben 180 fokon, tűpróbáig sütjük.

6

Máz elkészítése: Amíg a tészta sül, addig 1 tojásfehérjét 10 dkg porcukorral gőz felett felverünk és a még meleg tésztára kenjük.

7

Hagyjuk megszáradni a mázt.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem