Feltöltve:

Joghurtkrém-torta

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz12 dekagramm
tojás1 darab
citromlé dl
tejszín2 dl
joghurt4 dl
finomliszt15 dekagramm
1 csipetnyi
sütőpor1 teáskanál
rum1 evőkanál
zselatin4 darab
kristálycukor15 dekagramm
málna45 dekagramm
darált mandula7 dekagramm
tisztított mandula

Desszertek: Joghurtkrém-torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A lisztből a Ramával, a cukorral, a sóval, a tojással, 5 dkg mandulával és a sütőporral sima tésztát gyúrunk. Cipót formálunk a tésztából, fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük. A sütőformát a maradék mandulával megszórjuk, a tésztát két fólia között, a forma méretének megfelelően kinyújtjuk, belehelyezzük a formába és a széleit felhúzzuk, majd villával többször megszurkáljuk az alját.

2

Előmelegített sütőben, 200 °C-on, kb. 15 percig sütjük. A tésztát kivesszük a formából és lehűtjük.

3

A zselatint beáztatjuk. A joghurtot elkeverjük a cukorral, a sóval, a citromlével és a rummal. A zselatinból kinyomkodjuk a vizet és feloldjuk, majd a joghurtkeverékhez adjuk. Amikor a krém zselésedni kezd, hozzákeverjük a kemény habbá felvert tejszínt.

4

Kb. 30 dkg málnát a tortaalapra szórunk, bevonjuk a krémmel, a tetejét elsimítjuk. A torta tetejét a maradék málnával és a csokoládélevélkékkel díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

110"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem