Joghurtkrém-torta
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 12 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 1 darab | |
citromlé | dl | |
tejszín | 2 dl | |
joghurt | 4 dl | |
finomliszt | 15 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi | |
sütőpor | 1 teáskanál | |
rum | 1 evőkanál | |
zselatin | 4 darab | |
kristálycukor | 15 dekagramm | |
málna | 45 dekagramm | |
darált mandula | 7 dekagramm | |
tisztított mandula |
Desszertek: Joghurtkrém-torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A lisztből a Ramával, a cukorral, a sóval, a tojással, 5 dkg mandulával és a sütőporral sima tésztát gyúrunk. Cipót formálunk a tésztából, fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük. A sütőformát a maradék mandulával megszórjuk, a tésztát két fólia között, a forma méretének megfelelően kinyújtjuk, belehelyezzük a formába és a széleit felhúzzuk, majd villával többször megszurkáljuk az alját.
Előmelegített sütőben, 200 °C-on, kb. 15 percig sütjük. A tésztát kivesszük a formából és lehűtjük.
A zselatint beáztatjuk. A joghurtot elkeverjük a cukorral, a sóval, a citromlével és a rummal. A zselatinból kinyomkodjuk a vizet és feloldjuk, majd a joghurtkeverékhez adjuk. Amikor a krém zselésedni kezd, hozzákeverjük a kemény habbá felvert tejszínt.
Kb. 30 dkg málnát a tortaalapra szórunk, bevonjuk a krémmel, a tetejét elsimítjuk. A torta tetejét a maradék málnával és a csokoládélevélkékkel díszítjük.