Feltöltve:

Joghurtos, almás kevert sütemény

60
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

natúr joghurt1 pohár
cukor3 dl
tojás4 darab
őrölt fahéj1 kávéskanál
citrom reszelt héja1 darab
olvasztott Rama2 dl
liszt6 dl
sütőpor1 csomag
kakaópor1 csapott evőkanál
nagyobb alma4 darab
sütőpapír a tepsibe1 kevés

A krémhez

karamell pudingpor1 csomag
cukor10 dekagramm
Ráma15 dekagramm

A bevonathoz, díszítéshez

tortabevonó csokoládé1 tábla

Desszertek: Joghurtos, almás kevert sütemény a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

Először az almákat meghámozzuk, magházat eltávolítjuk és vékonyabb gerezdekre szeleteljük. Citromlével egy kicsit ecseteljük le, hogy az alma ne barnuljon meg.

2

A tészta hozzávalóiból a szétválasztott tojások fehérjéjét a cukorral keményre verjük, utána hozzákeverjük a tojások sárgáját és apránként a többi hozzávalókat a kakaó kivételével. A massza 2/3 részét a kibélelt tepsibe öntjük, a megmaradt 1/3 részbe keverjük a kakaót, majd a sárga tésztára folyatjuk.

3

Egy villával egy kicsit megcifrázzuk. Előmelegített sütőbe tesszük és addig sütjük, amíg kezd egy kicsit megkötni a teteje. Ekkor kivesszük a sütőből és rárakosgatjuk az almagerezdeket, majd visszatesszük és tűpróbáig sütjük.

4

A tésztát kihűtjük, a pudingport a tejjel felfőzzük. A Ramát a cukorral kihabosítjuk és kanalanként a meleg pudingot belekeverjük, majd a tésztára simítjuk.

5

Dermedésig a hűtőben tároljuk. Bevonhatjuk a tetejét teljesen csokimázzal. Nagyon finom sütemény.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem