Joghurtos, almás kevert sütemény
Hozzávalók
A tésztához
natúr joghurt | 1 pohár |
---|---|
cukor | 3 dl |
tojás | 4 darab |
őrölt fahéj | 1 kávéskanál |
citrom reszelt héja | 1 darab |
olvasztott Rama | 2 dl |
liszt | 6 dl |
sütőpor | 1 csomag |
kakaópor | 1 csapott evőkanál |
nagyobb alma | 4 darab |
sütőpapír a tepsibe | 1 kevés |
A krémhez
karamell pudingpor | 1 csomag |
---|---|
cukor | 10 dekagramm |
Ráma | 15 dekagramm |
A bevonathoz, díszítéshez
tortabevonó csokoládé | 1 tábla |
---|
Desszertek: Joghurtos, almás kevert sütemény a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
Először az almákat meghámozzuk, magházat eltávolítjuk és vékonyabb gerezdekre szeleteljük. Citromlével egy kicsit ecseteljük le, hogy az alma ne barnuljon meg.
A tészta hozzávalóiból a szétválasztott tojások fehérjéjét a cukorral keményre verjük, utána hozzákeverjük a tojások sárgáját és apránként a többi hozzávalókat a kakaó kivételével. A massza 2/3 részét a kibélelt tepsibe öntjük, a megmaradt 1/3 részbe keverjük a kakaót, majd a sárga tésztára folyatjuk.
Egy villával egy kicsit megcifrázzuk. Előmelegített sütőbe tesszük és addig sütjük, amíg kezd egy kicsit megkötni a teteje. Ekkor kivesszük a sütőből és rárakosgatjuk az almagerezdeket, majd visszatesszük és tűpróbáig sütjük.
A tésztát kihűtjük, a pudingport a tejjel felfőzzük. A Ramát a cukorral kihabosítjuk és kanalanként a meleg pudingot belekeverjük, majd a tésztára simítjuk.
Dermedésig a hűtőben tároljuk. Bevonhatjuk a tetejét teljesen csokimázzal. Nagyon finom sütemény.