Joghurtos babapiskótás kocka (sütés nélkül)
Joghurtos babapiskótás kocka (sütés nélkül)
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • natúr joghurt - 4 pohár
  • vaníliás cukor - 4 csomag
  • cukor - 10 dekagramm
  • étkezési zselatin - 0.5 csomag
  • tejszín - 0.5 liter
  • savanykás gyümölcs, kb. (málna, ribizli, meggy) - 50 dekagramm
  • babapiskóta - 20 dekagramm

Elkészítés:

  1. Először is a natúr joghurtokat beleöntjük egy kis lábasba, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a zselatint, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a cukor el nem olvad.
  2. Amikor kész, félretesszük és teljesen kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a kihűlt joghurtos krémmel összekeverjük. Végül óvatosan hozzákeverjük a gyümölcsöket, vigyázva, nehogy szétmenjenek és levet eresszenek.
  3. Előveszünk egy jénai tálat, beletesszük a joghurtos krém kb. negyedrészét, erre teszünk egy sor babapiskótát, majd megint a joghurtos krém és így rétegezzük amíg el nem fogynak a hozzávalók.
  4. A tetejét a joghurtos krémmel fejezzük be, hiszen így a piskóta megpuhul ha közötte van. Legalább 3 órára hűtőbe tesszük. Nagyon finom és könnyen elkészíthető édesség.