Joghurtos-barackos süti
Joghurtos-barackos süti
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 dekagramm
  • tojás - 4 darab
  • cukor - 2 darab
  • liszt - 1 teáskanál
  • joghurt - 300 gramm
  • só - csipetnyi
  • sütőpor - 1 csomag
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • étolaj - 1 darab
  • barack - 820 gramm

Elkészítés:

  1. A hozzávalók kimérését 150 grammos joghurtos pohárral végezzük. Egy tálba beleütjük a tojásokat, elkeverjük a vaníliás cukorral és a joghurttal, majd hozzáadjuk a cukrot és az olajat. Jól elkeverjük, majd hozzádolgozzuk egy kézi habverővel a lisztet és a sót, valamint a sütőport. Egy sűrű masszát kapunk.
  2. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. Egy kb 22x32 cm-es tepsit kikenünk Rama margarinnal és meghintünk liszttel. A barackokat felkockázzuk. A sütimasszát a tepsibe öntjük és rászórjuk a barackdarabokat.
  3. Behelyezzük a sütőbe és 190 fokon 25 perc alatt szép pirosra sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük hogy a süti átsült -e.