Feltöltve:

Joghurtos Charlotte torta

130
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Piskóta

tojás8 darab
liszt8 evőkanál
cukor8 evőkanál
1 csipetnyi
szilvalekvár a kenéshez1 kevés

krem

tejszínhab8 dl
habfixáló1 csomag
tasakos zselatin1 kis
erdei gyümölcsös joghurt (nagy poharas)1 darab
porcukor20 dekagramm

Desszertek: Joghurtos Charlotte torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A 8 tojásból, a 8 ek. lisztből, a 8 ek. cukorból és a csipet sóból hagyományos módon piskótát sütünk, egy sütőpapírral kibélelt, vagy Ramával kikent, lisztezett tepsiben.

2

Langyosra hűtjük és vízszintesen kettévágjuk. Az így kapott két lapot lekvárral megkenjük, feltekerjük, fóliába csomagoljuk és félretesszük, amíg teljesen ki nem hűl.

3

Habbá verünk 6 dl tejszínt, nem túl keményre. 2 dl-t félreteszünk a díszítéshez. Amikor már majdnem jó, hozzáadjuk a porcukrot és a habfixálót, majd fél percig tovább verjük. Lefedjük és hűtőbe tesszük.

4

Folpackal kibélelünk egy kerek, 2 literes, kb. 30 cm átmérőjű műanyag tálat. A már kihűlt piskótatekercseket kb 7 mm vastag szeletekre vágjuk és kibéleljük velük a tál belsejét.

5

A zselatint beleöntjük egy kis tálba és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Kb. 2-3 percig mikróban oldjuk, 20 másodpercenként vegyük ki és keverjük meg. Vigyázzunk, hogy ne forrjon fel, különben elveszti a zselésítő, megkötőképességét. Mikor már átlátszó, akkor jó. Tegyük félre kicsit hűlni.

6

A hűtőben pihentetett tejszínhabot elővesszük, hozzáöntjük a joghurtot, a porcukrot és habverővel lassú fokozaton összekeverjük. Amikor már egynemű, hozzáöntjük a zselatint, fél percig keverjük és kész is a krém.

7

A krém felét a piskótatekercs szeletekkel kibélelt tálba öntjük, elegyengetjük, a maradék szeletekkel lefedjük. A krém másik felét erre öntjük, elegyengetjük és a maradék piskótával lefedjük.

8

Lefóliázzuk, hogy ne száradjon ki, majd 2-3 órára hűtőbe rakjuk. Erre azért van szükség, hogy megkössön a krémben a zselatin és kicsit megdermedjen az egész torta.

9

Pihentetés után levesszük a fóliát, rárakunk egy lapos tányért és egy hirtelen mozdulattal az egészet megfordítjuk. Kicsomagoljuk és a félretett habbal tetszés szerint díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem