Feltöltve:

Joghurtos Charlotte torta

access_alarm 130
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Piskóta

tojás8 darab
liszt8 evőkanál
cukor8 evőkanál
1 csipetnyi
szilvalekvár a kenéshez1 kevés

krem

tejszínhab8 dl
habfixáló1 csomag
tasakos zselatin1 kis
erdei gyümölcsös joghurt (nagy poharas)1 darab
porcukor20 dekagramm

Desszertek: Joghurtos Charlotte torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A 8 tojásból, a 8 ek. lisztből, a 8 ek. cukorból és a csipet sóból hagyományos módon piskótát sütünk, egy sütőpapírral kibélelt, vagy Ramával kikent, lisztezett tepsiben.

2. lépés

Langyosra hűtjük és vízszintesen kettévágjuk. Az így kapott két lapot lekvárral megkenjük, feltekerjük, fóliába csomagoljuk és félretesszük, amíg teljesen ki nem hűl.

3. lépés

Habbá verünk 6 dl tejszínt, nem túl keményre. 2 dl-t félreteszünk a díszítéshez. Amikor már majdnem jó, hozzáadjuk a porcukrot és a habfixálót, majd fél percig tovább verjük. Lefedjük és hűtőbe tesszük.

4. lépés

Folpackal kibélelünk egy kerek, 2 literes, kb. 30 cm átmérőjű műanyag tálat. A már kihűlt piskótatekercseket kb 7 mm vastag szeletekre vágjuk és kibéleljük velük a tál belsejét.

5. lépés

A zselatint beleöntjük egy kis tálba és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Kb. 2-3 percig mikróban oldjuk, 20 másodpercenként vegyük ki és keverjük meg. Vigyázzunk, hogy ne forrjon fel, különben elveszti a zselésítő, megkötőképességét. Mikor már átlátszó, akkor jó. Tegyük félre kicsit hűlni.

6. lépés

A hűtőben pihentetett tejszínhabot elővesszük, hozzáöntjük a joghurtot, a porcukrot és habverővel lassú fokozaton összekeverjük. Amikor már egynemű, hozzáöntjük a zselatint, fél percig keverjük és kész is a krém.

7. lépés

A krém felét a piskótatekercs szeletekkel kibélelt tálba öntjük, elegyengetjük, a maradék szeletekkel lefedjük. A krém másik felét erre öntjük, elegyengetjük és a maradék piskótával lefedjük.

8. lépés

Lefóliázzuk, hogy ne száradjon ki, majd 2-3 órára hűtőbe rakjuk. Erre azért van szükség, hogy megkössön a krémben a zselatin és kicsit megdermedjen az egész torta.

9. lépés

Pihentetés után levesszük a fóliát, rárakunk egy lapos tányért és egy hirtelen mozdulattal az egészet megfordítjuk. Kicsomagoljuk és a félretett habbal tetszés szerint díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem