Joghurtos csokoládészelet
Hozzávalók
Tésztához
Ráma | 25 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 25 dekagramm | |
tojás | 6 darab | |
étolaj | 0.5 dl | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
liszt | 23 dekagramm | |
kakaópor | 3 dekagramm |
Krémhez
natúr joghurt | 0.5 liter | |
---|---|---|
porcukor | 10 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
tejszín | 0.5 liter | |
zselatin | 1 dekagramm | |
víz | 0.5 dl |
Díszítéshez
csokoládéreszelék | 1 darab | |
---|---|---|
kivi | 1 darab |
Desszertek: Joghurtos csokoládészelet a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A puha Ramát habosra keverjük a vaníliás cukorral és a porcukorral. Egyesével belekeverjük a tojásokat, majd az étolajat is hozzáadjuk. Egy fakanállal két részletben hozzákeverjük az együtt átszitált kakaóport és lisztet.
A tésztát egy 23x35cm-es, papírral bélelt tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben 190 fokon kb. 20 percig sütjük. Amíg hűl, elkészítjük a krémet.
A tejszínt habbá verjük a vaníliás cukorral. A joghurtot kikeverjük a porcukorral és hozzátesszük a habot. Ezután kézi habverővel, gyors mozdulatokkal, rövid idő alatt belekeverjük a forró vízben oldott langyos zselatint.
A teljesen kihűlt tortalapra rákenjük a krémet, majd 2-3 órára a hűtőbe tesszük. Forró vízbe mártott késsel átlósan felszeleteljük négyzet alakú szeletekre, melyeket csokoládéreszelékkel és kivivel díszíthetünk.