Feltöltve:

Joghurtos epertorta

70
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor22 dekagramm
liszt22 dekagramm
tojás11 darab
natúr joghurt3 pohár
epres joghurt1 pohár
étkezési zselatin1 csomag
eper500 gramm
citromlé1 kis
növényi tejszín700 milliliter

Desszertek: Joghurtos epertorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kb 1 percig verjük, majd hozzáadjuk a cukrot. Addig verjük, amíg nagyon kemény nem lesz, majd hozzákeverjük a tojássárgát alacsonyabb fokozaton. A lisztet fakanállal óvatosan beleforgatjuk, sütőpapírral kibélelt nagyobb tepsibe tesszük, elsimítjuk a felületét és megsütjük. Krém: 30-35 dkg epret megmosunk, lecsumázunk, majd egy kisebb fazékba beletesszük. Szórunk rá 3 ek cukrot, majd elkezdjük forralni úgy, hogy az epret összenyomkodjuk. Ha kihűlt, a 4 dl tejszínt felverjük, hozzáadjuk és elkeverjük. A zselatint az utasítás szerint megfőzzük, majd a krémbe langyos állapotban keverjük bele. Addig várjunk, amíg a krém megköt, így egy kicsit jobban lehet kenni. Kihűlés után félbe vágjuk a tésztát, megkenjük a krémmel, hűtőbe dermesztjük kb 10 percig. Felverjük a maradék tejszínt és a torta oldalát, valamint a tetejét is megkenjük a tejszínnel. Habrózsával, vagy eperrel kirakva, lezselézve díszítjük. Oldalát szeletelt mandulával megszórhatjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem