Joghurtos, málnás süti
Hozzávalók
Fehér piskóta
tojás | 3 darab |
---|---|
cukor | 9 dekagramm |
liszt | 9 dekagramm |
Kakaós piskóta
tojás | 3 darab |
---|---|
cukor | 9 dekagramm |
liszt | 9 dekagramm |
kakaópor | 1 evőkanál |
krem
málna | 40 dekagramm |
---|---|
porcukor | 16 dekagramm |
málnás joghurt | 2 dl |
tejszín | 4 dl |
habfixáló | 2 csomag |
Tetejére
málna | 1 darab |
---|---|
tortazselé | 1 csomag |
Desszertek: Joghurtos, málnás süti a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A hozzávalókból 2 piskótalapot készítünk. Krém: a málnát összekeverjük a porcukorral, félrerakjuk levet ereszteni, majd hozzákeverjük a joghurtot. A tejszínt felverjük a habfixálóval és ezt is a krémhez keverjük. A kakaós piskóta kerül alulra, rá a krém 3/4-e, majd a másik piskótalap. A tetejét megkenjük a maradék krémmel. A tetejét díszíthetjük málnával és az előírás szerint elkészített tortazselét rácsurgatjuk. Legalább fél napra hűtőbe tesszük.