Joghurtos őszibaracktorta
Hozzávalók
cukor | 16 dekagramm |
---|---|
kakaó | 8 dekagramm |
liszt | 16 dekagramm |
Ráma | 2 dekagramm |
tojás | 8 darab |
citrom leve és reszelt héja | 1 darab |
natúr joghurt (kb) | 600 gramm |
porcukor (kb) | 20 dekagramm |
zselatin | 2 csomag |
őszibarack konzerv | 1 doboz |
tejszínhab | 1 kevés |
Desszertek: Joghurtos őszibaracktorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
Először a cukorból, a lisztből, a tojásból és a kakaóból csokis piskótát keverünk ki. A tojássárgát a cukorral kikeverjük, majd belekeverjük a kakaót és a felvert tojáshabot, majd a liszttel felváltva adagoljuk a tésztába. Ezt egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformában, előmelegített sütőben megsütjük, kb. 180 fokon, 20-30 perc alatt.
Eközben már kikeverhetjük a krémet, amit a joghurtból, a porcukorból, a citromhéjból és a citromléből készítünk. A zselatint a leírás szerint elkészítjük és beleöntjük az elkészített krémbe. Tegyük hűtőbe a krémet és dermedésig hagyjuk ott.
A megsült és kihűlt piskótát kettévágjuk, majd az alsót benne hagyjuk a tortaformában. Rászedjük merőkanállal a krémet. 2 evőkanálnyi krém után a félbevágott barackokat a tortaforma aljára helyezzük, de hagyunk legalább 1 félbarackot a tetejére is, majd rászedjük a többi krémet is.
Dermedésig hűtőbe tesszük, majd rátesszük a másik tésztát és legalább 3 órára hűtőbe rakjuk.
Kevés tejszínhabot elkenve a tetején, a vékonyra szeletelt őszibarackokat ráhelyezzük. Ha tálalásra kész, a szélét díszíthetjük tejszínhabbal. Jó étvágyat.