Joghurtos pite
Hozzávalók
A tésztához
liszt | 30 dekagramm | |
---|---|---|
kristálycukor | 10 dekagramm | |
margarin | 17 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
tojássárgája | 4 darab | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
só | 1 csipetnyi |
A krémhez
natúr joghurt | 450 gramm | |
---|---|---|
tejföl | 330 gramm | |
citrom leve | 1 darab | |
porcukor | 15 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
liszt | 6 evőkanál | |
búzadara | 4 evőkanál | |
tojásfehérje keményre vert habja | 4 darab | |
citrusmixbefőtt | 850 gramm |
Desszertek: Joghurtos pite a sok Pite recept közül.
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük.
2
A krém hozzávalóit kikeverjük, a tojáshabot lazán beleforgatjuk.
Egy kb. 39 x 25 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a tészta kétharmad részét belesimítjuk, és egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet.
3
A befőttet lecsepegtetjük, és rászórjuk a krémre. A maradék tésztát nagy lyukú reszelőn ráreszeljük. 180 fokra melegített sütőben, tűpróbáig sütjük. A süteményt, a sütés félidejétől számítva alufóliával fedjük le, hogy meg ne égjen.