Joghurtos pite
Joghurtos pite
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • liszt - 30 dekagramm
    • kristálycukor - 10 dekagramm
    • margarin - 17 dekagramm
    • sütőpor - 1 csomag
    • tojássárgája - 4 darab
    • citrom reszelt héja - 1 darab
    • só - 1 csipetnyi

    A krémhez

    • natúr joghurt - 450 gramm
    • tejföl - 330 gramm
    • citrom leve - 1 darab
    • porcukor - 15 dekagramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • liszt - 6 evőkanál
    • búzadara - 4 evőkanál
    • tojásfehérje keményre vert habja - 4 darab
    • citrusmixbefőtt - 850 gramm

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük.
    2. A krém hozzávalóit kikeverjük, a tojáshabot lazán beleforgatjuk. Egy kb. 39 x 25 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a tészta kétharmad részét belesimítjuk, és egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet.
    3. A befőttet lecsepegtetjük, és rászórjuk a krémre. A maradék tésztát nagy lyukú reszelőn ráreszeljük. 180 fokra melegített sütőben, tűpróbáig sütjük. A süteményt, a sütés félidejétől számítva alufóliával fedjük le, hogy meg ne égjen.