Joghurtos pite
Hozzávalók
Tészta
Ráma | 15 dekagramm | |
---|---|---|
tojássárgája | 4 darab | |
cukor | 10 dekagramm | |
finomliszt | 25 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
só | 1 kevés | |
citrom reszelt héja | 1 darab |
Töltelék
natúr joghurt | 4 pohár | |
---|---|---|
20 %-os tejföl | 1 pohár | |
liszt | 5 evőkanál | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
cukor | 15 dekagramm | |
tojásfehérje | 4 darab |
Desszertek: Joghurtos pite a sok Pite recept közül.
Elkészítés
1
A lisztet elkeverjük egy csipet sóval, a sütőporral és a feldarabolt Ramával. Hozzáadjuk a tojássárgát, a cukrot és a reszelt citromhéjat, majd összegyúrjuk. Ha száraznak találjuk, tegyünk bele egy kis tejfölt. 30 percre hideg helyre tesszük pihenni. A tészta felét 1 cm vastagra kinyújtjuk. A tésztát belesimítjuk egy kiolajozott piteformába, vagy kapcsos tortaformába.
2
A krémhez összekeverjük a joghurtot, a cukrot, a tejfölt, a lisztet és a vaníliás cukrot, végül belekeverjük a felvert tojásfehérjét is. A krémet a tésztára öntjük. A maradék tésztát pedig ráreszeljük, vagy rámorzsoljuk a krém tetejére.
3
Előmelegített sütőben 35 percig sütjük 180 °C-on.