Joghurtos pite
Hozzávalók
Tésztához
Ráma | 15 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 10 dekagramm | |
tojássárgája | 4 darab | |
finomliszt | 25 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
só | 1 kevés | |
citrom reszelt héja | 1 darab |
Töltelékhez
natúr joghurt | 3 pohár | |
---|---|---|
tejföl | 1 pohár | |
rétesliszt | 5 púpos evőkanál | |
cukor | 15 dekagramm | |
tojásfehérje | 4 darab | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
barack | 0.5 kilogramm |
Desszertek: Joghurtos pite a sok Pite recept közül.
Elkészítés
A lisztet elkeverjük egy csipet sóval, a sütőporral, majd elmorzsoljuk a feldarabolt Ramával. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a cukrot és a reszelt citromhéjat és összegyúrjuk. Ha száraznak találjuk, tegyük hozzá egy kevés tejfölt. 30 percig hideg helyen pihentetjük.
A tészta felét kinyújtjuk és egy közepes méretű Ramával kikent, lisztezett tepsibe helyezzük. A krémhez összekeverjük a joghurtot, a tejfölt, a cukrot, a lisztet és a vaníliás cukrot, végül belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét, valamint a gyümölcsöket.
A krémet a tepsiben levő tésztára öntjük. A tészta másik feléhez még egy kevés lisztet gyúrunk, hogy keményebb legyen, majd ráreszeljük a joghurtos krém tetejére.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 35-40 percig sütjük. Hidegen könnyebb szeletelni.