Joghurtos pite
Hozzávalók
A töltelékhez
kristálycukor | 15 dekagramm | |
---|---|---|
vanillincukor | 1 csomag | |
liszt | 10 dekagramm | |
tejföl | 15 dekagramm | |
natúr joghurt | 60 dekagramm | |
tojásfehérje | 4 darab |
A tésztához
citrom reszelt héja | 1 darab | |
---|---|---|
só | 1 kevés | |
sütőpor | 1 csomag | |
finomliszt | 25 dekagramm | |
porcukor | 10 dekagramm | |
tojássárgája | 4 darab | |
Rama Vajas Íz | 15 dekagramm |
A szóráshoz
cukor | 20 gramm |
---|
Desszertek: Joghurtos pite a sok Pite recept közül.
Elkészítés
A lisztet elkeverjük egy csipet sóval, sütőporral és a feldarabolt Ramával. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat, majd összegyúrjuk. Ha száraznak találjuk, akkor teszünk bele egy kis tejfölt. 30 percre hideg helyre tesszük pihenni.
A tészta felét 1 cm vastagra nyújtjuk. A tésztát belesimítjuk a kiolajozott tepsibe.
A krémhez összekeverjük a joghurtot (4 pohár=4x150g), cukrot, tejfölt (1 pohár=150g), lisztet és vaníliás cukrot. Végül belekeverjük a felvert tojásfehérjét. A krémet a tésztára öntjük, a maradék tésztát pedig ráreszeljük a krém tetejére.
Előmelegített sütőben 20 percig sütjük 180 °C fokon. Ekkor kivesszük, megszórjuk cukorral. Süssük tovább 15 percig. Melegen vagy hidegen tálaljuk.