Joghurttorta
Hozzávalók
Az alaphoz
darált keksz | 100 gramm | |
---|---|---|
Rama Vajas Íz | 50 gramm | |
porcukor | 1 evőkanál |
a joghurt mousse-hoz
porcukor | 100 gramm | |
---|---|---|
eper (friss vagy fagyasztott) | 250 gramm | |
citromlé | 1 evőkanál | |
Dr. Oetker Expressz zselatin fix | 2 csomag | |
görög joghurt | 300 gramm | |
habtejszín | 200 milliliter | |
vaníliarúd magjai | 1 darab | |
citrom reszelt héja | 1 teáskanál |
A tetejére díszítésnek
friss eper (kb) | 100 gramm |
---|
Sütéshez
Edény, sütő formája | 18-20 cm-es tortakarika, sütőpapírral vagy fóliával az oldalán bélelve |
---|
Desszertek: Joghurttorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A darált kekszet és a porcukrot keverjük össze, majd keverjük hozzá az olvasztott Rama Vajas Ízt. Nyomkodjuk az oldalán sütőpapírral vagy fóliával bélelt kapcsos tortakarika aljára egy kanállal. Tegyük hűtőbe, amíg a joghurtos krémet elkészítjük.
A gyümölcsöt botmixerrel pürésítsük és egy szitán nyomjuk át.
A tejszínt a vaniliamaggal és a cukorral verjük kemény habbá.
A joghurtot keverjük el a citromlével és a citrom reszelt héjával, majd az átszűrt gyümölcspürével, majd keverjük bele a zselatin fixet is. Végül óvatosan forgassuk hozzá a felvert tejszínhabot. A masszát óvatosan öntsük a kekszes alapra.
Minimum 4 órára tegyük hűtőbe, de jobb, ha egy egész éjszakára.
Tálalás előtt kapcsoljuk le a tortakarikát, óvatosan húzzuk le a sütőpapírt vagy fóliát a torta oldaláról. Díszítsük friss gyümölccsel.