Feltöltve:

Joghurttorta

240
Könnyű
6 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Az alaphoz

darált keksz100 gramm
Rama Vajas Íz50 gramm
porcukor1 evőkanál

a joghurt mousse-hoz

porcukor100 gramm
eper (friss vagy fagyasztott)250 gramm
citromlé1 evőkanál
Dr. Oetker Expressz zselatin fix2 csomag
görög joghurt300 gramm
habtejszín200 milliliter
vaníliarúd magjai1 darab
citrom reszelt héja1 teáskanál

A tetejére díszítésnek

friss eper (kb)100 gramm

Sütéshez

Edény, sütő formája 18-20 cm-es tortakarika, sütőpapírral vagy fóliával az oldalán bélelve

Desszertek: Joghurttorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A darált kekszet és a porcukrot keverjük össze, majd keverjük hozzá az olvasztott Rama Vajas Ízt. Nyomkodjuk az oldalán sütőpapírral vagy fóliával bélelt kapcsos tortakarika aljára egy kanállal. Tegyük hűtőbe, amíg a joghurtos krémet elkészítjük.

2

A gyümölcsöt botmixerrel pürésítsük és egy szitán nyomjuk át.
A tejszínt a vaniliamaggal és a cukorral verjük kemény habbá.

3

A joghurtot keverjük el a citromlével és a citrom reszelt héjával, majd az átszűrt gyümölcspürével, majd keverjük bele a zselatin fixet is. Végül óvatosan forgassuk hozzá a felvert tejszínhabot. A masszát óvatosan öntsük a kekszes alapra.

4

Minimum 4 órára tegyük hűtőbe, de jobb, ha egy egész éjszakára.
Tálalás előtt kapcsoljuk le a tortakarikát, óvatosan húzzuk le a sütőpapírt vagy fóliát a torta oldaláról. Díszítsük friss gyümölccsel.

Hozzászólások

Hasonló receptek

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

75"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

1"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

200"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

80"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 3
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 5
Megnézem