Jókai torta
Hozzávalók
tojás | 4 darab | |
---|---|---|
kristálycukor | 0.08 kilogramm | |
liszt | 0.16 kilogramm | |
tejszín | 0.8 liter | |
kakaópor | 0.02 dekagramm | |
porcukor | 0.06 kilogramm | |
narancs | 2 darab | |
habfixáló | 1 csomag |
A mázhoz
cukor | 0.05 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 0.1 kilogramm |
Desszertek: Jókai torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A tojásból, cukorból és lisztből hagyományos módon, tortaformában piskótakarikát készítünk. A kisült piskótát kétfelé vágjuk, egy vastagabb és egy vékonyabb részre.
A tejszínt kemény habbá verjük, beletesszük a cukrot és a habfixálót, majd ezt is két részre osztjuk. Az egyik részbe a kakaót keverjük, a másikba pedig a narancsok kifacsart levét.
A vastagabb piskótát visszatesszük a tortaformába, rákenjük a csokis krémet, majd a vékony lapot rakjuk rá és erre pedig a narancsos krémet kenjük. A tortát hűtőben lehűtjük, amíg elkészítjük a mázat.
Máz elkészítése: 0,05 kg cukrot világosbarnára pirítunk, beletesszük a Ramát és langyosan a hideg torta tetejére kenjük, majd ismét lehűtjük. Kivesszük a formából, az oldalát tejszínnel körbekenjük és díszítjük.