Jókai torta
Jókai torta
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tojás - 4 darab
  • kristálycukor - 0.08 kilogramm
  • liszt - 0.16 kilogramm
  • tejszín - 0.8 liter
  • kakaópor - 0.02 dekagramm
  • porcukor - 0.06 kilogramm
  • narancs - 2 darab
  • habfixáló - 1 csomag

A mázhoz

  • cukor - 0.05 dekagramm
  • Ráma - 0.1 kilogramm

Elkészítés:

  1. A tojásból, cukorból és lisztből hagyományos módon, tortaformában piskótakarikát készítünk. A kisült piskótát kétfelé vágjuk, egy vastagabb és egy vékonyabb részre.
  2. A tejszínt kemény habbá verjük, beletesszük a cukrot és a habfixálót, majd ezt is két részre osztjuk. Az egyik részbe a kakaót keverjük, a másikba pedig a narancsok kifacsart levét.
  3. A vastagabb piskótát visszatesszük a tortaformába, rákenjük a csokis krémet, majd a vékony lapot rakjuk rá és erre pedig a narancsos krémet kenjük. A tortát hűtőben lehűtjük, amíg elkészítjük a mázat.
  4. Máz elkészítése: 0,05 kg cukrot világosbarnára pirítunk, beletesszük a Ramát és langyosan a hideg torta tetejére kenjük, majd ismét lehűtjük. Kivesszük a formából, az oldalát tejszínnel körbekenjük és díszítjük.