Jótészta
Hozzávalók
A töltelékhez
tej | 0.5 liter | |
---|---|---|
liszt | 4 evőkanál | |
Rama margarin | 20 dekagramm | |
porcukor | 20 dekagramm | |
tojássárgája | 1 darab | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
darált dió | 5 dekagramm | |
tortabevonó | 1 darab |
A tésztához
tojássárgája | 4 darab | |
---|---|---|
porcukor | 30 dekagramm | |
kakaó | 2 dekagramm | |
hideg víz | 10 evőkanál | |
darált dió | 10 dekagramm | |
liszt | 20 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
tojásfehérje felvert habja | 4 darab |
Desszertek: Jótészta a sok
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóiból a tojássárgáját a porcukorral és a kakaóval habosra keverjük. Apródonként hozzáadjuk a vizet, a darált diót, a lisztet, a sütőport és elkeverjük. Végül a tojás keményre vert habját óvatosan hozzákeverjük.
Kb. 30 x 32 cm-es tepsiben, közepes lángon sütjük.
2
A töltelék hozzávalóiból a tejben a lisztet sűrűre megfőzzük, és kihűtjük. A margarint a porcukorral, tojássárgájával, vaníliás cukorral kikeverjük. Beletesszük a főzetet és a darált diót, végül a tészta tetejére kenjük.
3
Bevonjuk tortabevonóval. Ha kihűlt, meleg késsel szeleteljük.