Jugó kifli
Hozzávalók
liszt | 1 kilogramm | |
---|---|---|
olaj | 2 dl | |
élesztő | 5 dekagramm | |
só | 1 evőkanál | |
tej | 6.5 dl | |
cukor | 2 teáskanál | |
virsli | 1 darab | |
sajt | 1 darab | |
Ráma | 1 darab |
Desszertek: Jugó kifli a sok Kifli recept közül.
Elkészítés
Elkészítése nagyon egyszerű. Az élesztőt felfuttatom kb. 2-3 dl tejben, amit a 7 dl tejből vettem el. Közben a többi hozzávalót kimérem és egy alkalmas edénybe raktam. Amikor felfutott az élesztő, akkor hozzáadtam és jól kidolgozom. Meleg helyre téve hagyom megkelni.
Amikor már megkelt, akkor jön talán egy kicsit a nehezebb része. Kicsit meg kell sodorni és 8 részre vágni, majd mindegyiket cipó alakúra igazítani. Hetet ebből félreteszek, hogy ne legyen útban. Egyet kinyújtok kerekre, de az sem baj, ha nem sikerül teljesen kerekre.
Ezt a kinyújtott tésztát 8 részre vágom és ezekre teszek egy kis szelet Ramát és egy darab virslit. Feltekerem és sütőlemezre teszem, körülbelül ujjnyi távolságra egymástól. Megkenem felvert egész tojással és mehet is a sütőbe. Kb. 180 fokon sütöm, 20-25 percig.