Jugoszláv kocka
Hozzávalók
A tésztához
tojás | 6 darab | |
---|---|---|
porcukor | 30 dekagramm | |
víz | 1 dl | |
étolaj | 1 dl | |
liszt | 30 dekagramm | |
kakaópor | 2 evőkanál | |
sütőpor | 1 csomag |
A krémhez
vaníliás pudingpor | 2 csomag | |
---|---|---|
tej | 0.5 liter | |
Ráma | 25 dekagramm | |
porcukor, vagy ízlés szerinti mennyiség | 20 dekagramm | |
tejszínhab | 2.5 dl | |
víz | 0.5 dl | |
zselatin | 2 teáskanál |
Ezenkívül
piskótatallér (24 db, kb) | 1 csomag |
---|
Desszertek: Jugoszláv kocka a sok
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk. A masszát kétfelé osztjuk, majd nagy méretű tepsiben megsütjük. Két tésztalapot kapunk, vagy egybe sütjük, majd sütés után kettévágjuk.
A krém készítése: a pudingporokat a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot keményre felverjük. A Ramát a kihűlt pudinghoz hozzákeverjük, majd kihabosítjuk, végül a tejszínt is hozzákeverjük. 2 tk. zselatint 1/2 dl langyos vízben feloldunk, majd azt is hozzákeverjük. 10-15 percre hűtőbe tesszük a krémünket.
A tészta összeállítása: az egyik lapot egy kis rumos, cukros tejjel lekenjük, a fele krémet rásimítjuk, majd kirakjuk a piskótatallérral, amit nem áztatunk semmiben sem, majd rákenjük a másik fele krémet és befedjük a másik lappal.
Hűtőbe tesszük. 1-2 óra múlva szeletelhetjük, porcukorral meghintjük.