Feltöltve:

Jugoszláv kocka

access_alarm 60
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás6 darab
porcukor30 dekagramm
víz1 dl
étolaj1 dl
liszt30 dekagramm
kakaópor2 evőkanál
sütőpor1 csomag

A krémhez

vaníliás pudingpor2 csomag
tej0.5 liter
Ráma25 dekagramm
porcukor, vagy ízlés szerinti mennyiség20 dekagramm
tejszínhab2.5 dl
víz0.5 dl
zselatin2 teáskanál

Ezenkívül

piskótatallér (24 db, kb)1 csomag

Desszertek: Jugoszláv kocka a sok

Elkészítés

1. lépés

A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk. A masszát kétfelé osztjuk, majd nagy méretű tepsiben megsütjük. Két tésztalapot kapunk, vagy egybe sütjük, majd sütés után kettévágjuk.

2. lépés

A krém készítése: a pudingporokat a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot keményre felverjük. A Ramát a kihűlt pudinghoz hozzákeverjük, majd kihabosítjuk, végül a tejszínt is hozzákeverjük. 2 tk. zselatint 1/2 dl langyos vízben feloldunk, majd azt is hozzákeverjük. 10-15 percre hűtőbe tesszük a krémünket.

3. lépés

A tészta összeállítása: az egyik lapot egy kis rumos, cukros tejjel lekenjük, a fele krémet rásimítjuk, majd kirakjuk a piskótatallérral, amit nem áztatunk semmiben sem, majd rákenjük a másik fele krémet és befedjük a másik lappal.

4. lépés

Hűtőbe tesszük. 1-2 óra múlva szeletelhetjük, porcukorral meghintjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem