Juharszirupos-sütőtökös muffin tojás nélkül
Hozzávalók
sült sütőtök | 30 dekagramm | |
---|---|---|
barna cukor, vagy édesítőszer | 8 dekagramm | |
juharszirup | 2 evőkanál | |
natúr joghurt, vagy szójajoghurt | 1 dl | |
őrölt gyömbér | 1 kávéskanál | |
őrölt fahéj | 1 kávéskanál | |
vaníliás cukor | 0.5 csomag | |
sütőpor | 1 teáskanál | |
szódabikarbóna | 1 kávéskanál | |
almaecet | 1 kávéskanál | |
víz | 1 dl | |
finomliszt | 12 dekagramm | |
kukoricaliszt | 10 dekagramm | |
szőlőmag olaj, vagy olvasztott Rama | 1 dl | |
szeletelt mandula | 1 marék |
Desszertek: Juharszirupos-sütőtökös muffin tojás nélkül a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
Előkészítés: a sütőtököt (kb. 0,5 kg) feldaraboljuk és 190 'C kb. 1 óra alatt puhára sütjük.
A sült sütőtökből 10 dkg-ot félreteszünk, a többit krémesre keverjük a juharsziruppal, a joghurttal, a cukorral, a fűszerekkel, majd hozzáadjuk az ecettel elkevert vizet és az olajat. Összekeverjük, végül hozzászitáljuk a sütőporral és a szódabikarbónával elkevert liszteket. Ha sűrűnek tűnik, mehet hozzá még egy kis víz.
A végén hozzáadjuk a félretett sütőtököt, de ezt már úgy keverjük el, hogy kicsit darabosan maradjon a tésztába, majd beleszórjuk a mandulát is. A tésztát muffin papírokba adagoljuk és 170 'C 25-30 percig sütjük. Amikor elkészült, a tetejét megkenjük juharsziruppal.