Juharszirupos-sütőtökös muffin tojás nélkül
Juharszirupos-sütőtökös muffin tojás nélkül
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • sült sütőtök - 30 dekagramm
  • barna cukor, vagy édesítőszer - 8 dekagramm
  • juharszirup - 2 evőkanál
  • natúr joghurt, vagy szójajoghurt - 1 dl
  • őrölt gyömbér - 1 kávéskanál
  • őrölt fahéj - 1 kávéskanál
  • vaníliás cukor - 0.5 csomag
  • sütőpor - 1 teáskanál
  • szódabikarbóna - 1 kávéskanál
  • almaecet - 1 kávéskanál
  • víz - 1 dl
  • finomliszt - 12 dekagramm
  • kukoricaliszt - 10 dekagramm
  • szőlőmag olaj, vagy olvasztott Rama - 1 dl
  • szeletelt mandula - 1 marék

Elkészítés:

  1. Előkészítés: a sütőtököt (kb. 0,5 kg) feldaraboljuk és 190 'C kb. 1 óra alatt puhára sütjük.
  2. A sült sütőtökből 10 dkg-ot félreteszünk, a többit krémesre keverjük a juharsziruppal, a joghurttal, a cukorral, a fűszerekkel, majd hozzáadjuk az ecettel elkevert vizet és az olajat. Összekeverjük, végül hozzászitáljuk a sütőporral és a szódabikarbónával elkevert liszteket. Ha sűrűnek tűnik, mehet hozzá még egy kis víz.
  3. A végén hozzáadjuk a félretett sütőtököt, de ezt már úgy keverjük el, hogy kicsit darabosan maradjon a tésztába, majd beleszórjuk a mandulát is. A tésztát muffin papírokba adagoljuk és 170 'C 25-30 percig sütjük. Amikor elkészült, a tetejét megkenjük juharsziruppal.