Kajszibarackos pite
Hozzávalók
A tésztához
liszt | 50 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 15 dekagramm | |
Rama margarin | 20 dekagramm | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
tojássárgája | 2 darab | |
tejföl | 1 evőkanál |
A töltelékhez
tojásfehérje | 2 darab | |
---|---|---|
cukor | 7 dekagramm | |
vaníliás pudingpor | 1 csomag | |
felkockázott kajszibarack | 50 dekagramm | |
étkezési keményítő | 2 evőkanál |
Desszertek: Kajszibarackos pite a sok Pite recept közül.
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit összegyúrom. 2/3-ad részét kinyújtom, és 24X22-es tepsibe teszem, melyet előzőleg már sütőpapírral borítottam.
2
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, hozzáadom a pudingport és az apróra vagdalt barackot, valamint az étkezési keményítőt. Összekeverem, és egyenletesen a tésztalapra simítom. A félretett tészta 1/3 részét ráreszelem. 180 fokos sütőben megsütöm. Amikor kihűlt, szeletelem, porcukorral és lekvárral díszítem.