Kajszibarackos pite
Kajszibarackos pite
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • liszt - 50 dekagramm
    • porcukor - 15 dekagramm
    • Rama margarin - 20 dekagramm
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • tojássárgája - 2 darab
    • tejföl - 1 evőkanál

    A töltelékhez

    • tojásfehérje - 2 darab
    • cukor - 7 dekagramm
    • vaníliás pudingpor - 1 csomag
    • felkockázott kajszibarack - 50 dekagramm
    • étkezési keményítő - 2 evőkanál

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóit összegyúrom. 2/3-ad részét kinyújtom, és 24X22-es tepsibe teszem, melyet előzőleg már sütőpapírral borítottam.
    2. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, hozzáadom a pudingport és az apróra vagdalt barackot, valamint az étkezési keményítőt. Összekeverem, és egyenletesen a tésztalapra simítom. A félretett tészta 1/3 részét ráreszelem. 180 fokos sütőben megsütöm. Amikor kihűlt, szeletelem, porcukorral és lekvárral díszítem.