Kakaós buborék kalács
Hozzávalók
Töltelék
cukrozott kakaó | 1 kevés |
---|
Tészta
tej | 1 dl | |
---|---|---|
tejföl | 3 evőkanál | |
élesztő | 2.5 dekagramm | |
cukor | 3 evőkanál | |
liszt | 25 dekagramm | |
tojássárgája | 1 darab | |
citrom vagy narancs reszelt héja | 1 darab | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
lágy Rama | 5 dekagramm |
Desszertek: Kakaós buborék kalács a sok Kalács recept közül.
Elkészítés
Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatjuk.
Az összes többi hozzávalóval közepesen lágy tésztát dagasztunk. Én kenyérsütőgépben csináltam és abban is kelesztettem.
Hagyjuk kétszeresére kelni.
Ha megkelt vékonyra (kb. fél ujjnyira) kinyújtjuk, majd 5x5cm-es kockákra felvágjuk. Érdemes egyforma nagyságúra vágni, mert annál esztétikusabb lesz.
Mindegyik közepére egy kk. cukrozott kakaót teszünk, majd gombócokat formázunk belőlük.
Egy püspökkenyér formát kikenünk Ramával és lisztezzük. A gombócokat egy picit csúsztatva belehelyezzük. A következő sort úgy rakjuk le, hogy ne az alatta lévőre hanem a kettő közepére kerüljön.
Tojássárgával megkenjük, majd letakarva langyos helyen hagyjuk kelni.
Ha megkelt, először erős fokozaton, majd visszavéve a hőfokot szép barnára sütjük.
Ha nagyon gyorsan pirulna érdemes letakarni alufóliával.