Feltöltve:

Kakaós csiga

150
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A diós vagy kókuszos töltelékhez

Ráma25 dekagramm
cukor25 dekagramm
darált dió, vagy kókuszreszelék20 dekagramm
vaníliás cukor4 csomag
tejszín1.5 dl

A tésztához

cukor50 gramm
élesztő2.5 dekagramm
kakaó3 evőkanál
liszt0.5 kilogramm
tej (kb)4 dl
Ráma21 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
mogyorókrémes, fahéjas cukor2 dl

Desszertek: Kakaós csiga a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A lisztet a dagasztó edénybe öntjük, a közepébe mélyedést nyomunk, belemorzsoljuk az élesztőt. Megszórjuk cukorral és ráöntünk vagy másfél dl-t a langyos tejből. Ha felfutott, hozzáadjuk a megmaradt hozzávalókat és kellemesen lágy, de kezelhető kelt tésztát dagasztunk belőle. Lefedve kb. 50-60 percig kelni hagyjuk. A megkelt tésztát kinyújtjuk és megkenjük a mogyorókrémmel.

2

Megszórom instant kakaó porral.

3

A fahéjas cukorral is megszórom.

4

Feltekerem és 3 cm-es darabokra vágom.

5

Beleteszem a tepsibe, nem túl szorosan egymáshoz.

6

Ha összekelt, meglocsolom az olvasztott Ramával. Előmelegített sütőben 150°C-on 45-50 percig sütjük. A mogyorókrém helyett megkenhetjük 25 dkg Rama, 25 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor és 20 dkg darált dióból, vagy kókuszreszelékből kikevert krémmel is. Sülés vége előtt 10 perccel meg lehet locsolni 1,5 dl tejszínben elkevert 2 evőkanál cukor és 2 csomag vaníliás cukor keverékével.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem