Kakaós csiga
Hozzávalók
cukor | 1 evőkanál |
---|---|
kakaópor | 30 dekagramm |
liszt | 60 dekagramm |
Ráma | 25 dekagramm |
tej | 2 dl |
egész tojás | 2 darab |
élesztő | 5 dekagramm |
tejföl | 1 pohár |
Desszertek: Kakaós csiga a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
60 dkg lisztben elmorzsoljuk a Ramát és közben a 2 dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Amíg az élesztő felfut, addig a liszthez hozzáadjuk a tojásokat és a tejfölt. Amikor felfutott az élesztő ezt is hozzáadjuk a liszthez és jó alaposan összedolgozzuk. Körülbelül egy órát kelesztjük.
Amíg kel, addig a keserű kakaóport összekeverjük 25-30 dkg cukorral, ez lesz a töltelék. Amikor megkelt a tészta kinyújtjuk és megkenjük a tésztát kevés olajjal, majd meghintjük a cukros kakaóval és feltekerjük.
4-5 cm-es darabokra felvágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd 20-30 perc alatt megsütjük.
Közben egyszer meglocsoljuk kb. 2 dl tejjel, amiben van 2-3 csomag vaníliás cukor.