Kakaós csiga
Hozzávalók
Tésztához
liszt | 60 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 2 darab | |
Ráma | 25 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
só | 1 kevés | |
porcukor | 3 evőkanál |
Kenéshez
tojás | 1 darab |
---|
Szóráshoz
cukrozott kakaópor | 1 evőkanál |
---|
Desszertek: Kakaós csiga a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 1 órára a hűtőbe rakjuk pihenni. Utána vékonyra, kb. 2-3 mm vastagra és 15-20 cm szélesre kinyújtjuk. Megkenjük a felvert tojással és vastagon megszórjuk kakaóval.
2
Szorosan feltekerjük és 5-7 mm vastag szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, de hagyjunk köztük helyet, mert nőni fognak.
3
Kenjük meg a tetejüket felvert tojással és 150-180 fokon süssük 20 percig.