Kakaós csiga
Hozzávalók
cukor | 10 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 1 kilogramm | |
Ráma | 15 dekagramm | |
tej | 0.5 liter | |
tojássárgája | 4 darab | |
élesztő | 3 dekagramm |
Töltelék
kakaó | 1 darab | |
---|---|---|
cukor | 1 darab | |
étolaj | 1 kevés |
Desszertek: Kakaós csiga a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
Az élesztőt meleg cukros tejben megkelesztjük. Összekeverjük a liszttel, a tojássárgákkal, a cukorral és a Ramával, majd beleöntjük a megkelt élesztőt. Jól kidolgozzuk, hogy hólyagos legyen a tészta, majd meleg helyen duplájára kelesztjük. Négy részre elvágjuk, majd kinyújtjuk. Én megszoktam kenni olajjal, hogy a tésztán maradjon a kakaó és sülés közben ne folyjon ki. Cukros kakaóval megszórjuk, majd mint a bejglit feltekerjük és felszeleteljük. Előmelegített sütőben megsütjük.