Kakaós csiga
Hozzávalók
liszt | 50 dekagramm | |
---|---|---|
olvasztott Rama | 8 dekagramm | |
kristálycukor | 3 dekagramm | |
tojássárgája | 2 darab | |
élesztő | 4 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
só | 1 kevés | |
tej | 2.5 dl |
Töltelékhez
kakaópor | 2 evőkanál | |
---|---|---|
kristálycukor | 4 evőkanál |
Lekenéshez
olaj | 1 darab |
---|
Az öntözéséhez
forró tej | 1 dl | |
---|---|---|
vaníliás cukor | 1 csomag | |
kristálycukor | 1 evőkanál |
Desszertek: Kakaós csiga a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
Az élesztőt kevés tejben, cukorral felfuttatjuk, hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóit és kézzel megdagasztjuk. Egy konyharuhával letakarva fél óráig kelesztjük. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. Olajjal lekenjük és a cukorral összekevert kakaóval lehintjük, majd feltekerjük, mint a beiglit. 1 cm-es darabokra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd még egy kicsit kelesztjük és sütjük. Sütés közben a cukrokkal elkevert forró tejjel meglocsoljuk.